VOORSTELLINGEN

  
aap
plu
titania

 

WORKSHOP
SPROOKJESTHEATER

 

ARCHIEFOVER BASTA
NIEUWS
FOTO'S
AGENDA
PRIJZEN
PODIA INFO
PERS INFOCONTACT  &
INFORMATIE

 

NieuwsOktober 2018TITANIA

Alice maakt op dit moment een voorstelling met poppen voor volwassenen.
De voorstelling heeft als werktitel Titania.
Deze voorstelling gaat over het maken van keuzes als je 60 plus bent. Laat je het er bij zitten, of ga je nog nieuwe uitdagingen aan?
In de voorstelling wil een poppenspeelster met een aantal poppen een improvisatievoorstelling spelen. Er is nog geen verhaal, maar ze vertrouwt erop dat dat vanzelf zal ontstaan. Het publiek zit klaar,de lichten gaan aan, de voorstelling kan beginnen!
Maar, de poppen willen niet. Ze durven het niet aan.


Filmpje van PLU op YouTube.

Er staat een kort fragment van een scene met het Plumonster uit de voorstelling PLU op YouTube: .

https://youtu.be/p8msnsKCcJg

Het is op YouTube te vinden onder:

Kindertheater Basta speelt PLU


Kindervoorstelling PLU nu klaar voor de theaters.

Na een aantal try-outs in kleine setting in Amsterdam is de voorstelling PLU inmiddels ontwikkeld tot een volwaardige voorstelling voor scholen theaters en festivals in het hele land. De voorstelling laat bijna zonder woorden zien hoe twee meisjes, die heel verschillend zijn, samen op avontuur gaan en vriendinnen worden. Nicolien van der Does, bekend van Kindertheater de Mammies, speelt de rol van het stoere meisje. Alice speelt het verwaande meisje dat altijd de mooiste wil zijn. In deze humoristische voorstelling wisselen slapstick en verstilde po√ętische momenten elkaar af. Soms, wanneer de figuren op reis zijn, worden ze uitgebeeld door kleine poppetjes, waardoor het lijkt alsof ze ver weg zijn. De opkomst van een monster, dat gemaakt is van paraplu's, geeft aan het verhaal een verrassende wending.

Marc Spee begeleidt de voorstelling met percussie, gitaar en synthesizer.Theaterworkshops

Alice Ruijters en Nicolien van der Does geven samen theaterworkshops met verschillende thema's:
Naast de workshop Peter Pan is er een workshop rond het sprookje De Zeven Raven en een workshop met Draken en Prinsessen.
Na een aantal speelse oefeningen werken de kinderen aan een kort theaterstuk. Daarbij mogen de kinderen kiezen uit een aantal rollen. Aan het eind van de middag spelen de kinderen een voorstelling waarbij de ouders en broertjes en zusjes mogen komen kijken.

Alice: De kinderen hebben veel plezier tijdens de workshop.
Ze vinden het ook vaak spannend, want voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze in een echte voorstelling spelen.
Als vertellers leiden we de kinderen door het verhaal heen.
Meestal werkt dat goed. Als ze iets uit het verhaal vergeten, vullen we het voor ze aan.
Uiteindelijk staan we er altijd weer versteld van hoe snel ze het verhaal weten op te pikken en hoeveel ze in een middag kunnen leren.In november 2010 maakt Basta op uitnodiging een reis naar Brunei, op het eiland Borneo. Basta was er uitgenodigd om op te treden voor de Nederlandse kinderen van de Internationale School in Brunei.

Hieronder een kort verslag van Alice:

Na een geweldige ontvangst door de mensen van de Nederlandse Vereniging in Brunei, hebben Jeannette Huizinga, de percussionist Marc Spee en ik (Alice) de voorstelling opgebouwd in een zaal van de school.
Daarbij moesten we het een en ander voor decor improviseren, omdat we niet alle spullen mee konden nemen in het vliegtuig.
Marc ging vooral op zoek naar de juiste instrumenten om de voorstelling te begeleiden. Gelukkig kwam alles met hulp van de mensen daar precies op tijd af.
Het zag er uiteindelijk allemaal weer prachtig uit.
De voorstelling werd goed ontvangen en het publiek (85 nederlandse kinderen en hun ouders) was erg enthousiast. Ze hadden er duidelijk allemaal veel zin in en
na afloop stormden ze allemaal tegelijk het podium op!
Ze vonden het ook erg leuk om na afloop van de voorstelling met ons mee te dansen.

De dag daarna hebben we twee theaterworkshops gegeven.
Ook tijdens die workshops deden de kinderen weer heel enthousiast mee.

Ondertussen werden we door de mensen van de vereniging steeds gastvrij onthaald. Iedereen deed vreselijk zijn best om het ons naar de zin te maken.
We hebben heerlijk gegeten, we mochten zwemmen in De Club, en we overnachtten in een luxe hotel met uitzicht op een mooie rivier.
Wij keken natuurlijk steeds onze ogen uit.
We waren plotseling zomaar in een andere wereld beland, op een schitterend eiland in de tropen.
Borneo ligt op de evenaar en het is er heel groen.
Het heeft schitterende oerwoudgebieden, en allerlei bijzondere planten en dieren.
Er leven verschillende soorten apen, waaronder de orang-oetangs, hoewel we die niet gezien hebben.
Voorafgaand aan de voorstelling heeft Marc 4 dagen met een gids door het oerwoud van Nationaal Park Gunung Mulu gelopen, wat erg indrukwekkend geweest moet zijn, en Jeannette heeft de eerste dagen op een Tropisch eilandje doorgebracht.

Nadat we afscheid hadden genomen van de aardige Nederlandse mensen in Brunei, zijn we met zijn drieen nog twee dagen met een gids in een longboat naar het oerwoud van Brunei gegaan. Het was er echt prachtig. Er waren nog hele stukken oerbos (primary forest) in tact en we konden er zelfs zwemmen in een heldere rivier.
Daarna heb ik in mijn eentje nog een aantal dagen genoten van alle mooie uitzichten en ook vooral van alle exotische vissen die er onder water te zien waren.

Het was een onvergetelijke ervaring, waar we alle drie nog lang met veel plezier aan terug zullen denken!Filmpje van Assepoester
Bericht 29 mei 2010

Er is een filmpje gemaakt van de voorstellingen van Assepoester op 28 en 29 mei 2010 in Openluchttheater Eibergen. Na een korte inleiding over het openluchttheater zie je na anderhalve minuut Basta in actie. Je kunt het nog bekijken op www.openluchttheatereibergen.nl